Fantasy Premier League 2018/19 GW 3

Fantasy Premier League GW3 agak mengecewakan bagi saya.

Pertama sekali, overall points saya rendah dari average, ini disebabkan oleh captain saya Aguero yang kurang menjadi. Richarlison dilayangkan kad merah.

Aubameyang juga tidak menjaringkan gol atau sebarang assist untuk 3 GW berturut-turut. Pedro yang saya membawa masuk untuk GW3 ini hanya memperolehi 3 mata.


Perancangan saya untuk FPL GW 4.

Saya telah membawa masuk Marcos Alonso sebelum perlawanan Chelsea tamat selepas 2 assist dari beliau. Saya menjangkakan harga beliau akan naik lagi, jadi sebelum harga beliau naik lagi, saya membawa masuk secepat mungkin.

Aubameyang dikeluarkan supaya saya dapat beli Alonso, saya menggantikan aubameyang dengan Zaha. Zaha antara pemain yang menyumbang banyak kepada pasukan saya musim lepas.

Adakah saya akan mengeluarkan Richarlison?

Selepas richarlison dilayangkan kad merah, antara popular transfer untuk menggantikan beliau ialah rakan sepasukannya, Theo walcott.  Untuk saya pula, saya akan tunggu hingga richarlison kembali. Sekiranya anda ingin menggantikan Richarlison, boleh consider juga Lucas Moura dari Spurs, Pedro dari Chelsea, Mikhi dari Arsenal.

GW 4 Captain

1) Sergio Aguero – Man City yang akan menentang Newcastle di Home. Aguero yang mempunya rekod yang cemerlang di Home sememangnya akan menjadi pilihan saya untuk GW ini.

2) Mo Salah – Liverpool yang begitu cemerlang setakat ini, sekiranya anda tidak mempunyai Aguero, Salah boleh menjadi pilihan untuk GW ini.

 

Join komuniti fantasy premier league kami. League code saya ada share dekat instagram dan facebook.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + eighteen =