FPL Gameweek 21

23 points di bench saya pada GW20 iaitu Rondon 8pts, Doherty 5 pts dan Jimenez 8pts. Points untuk GW20 juga amat mengecewakan kerana below average. Captain yang diberikan kepada Hazard juga tidak menjadi pada Gameweek 20 apabila Chelsea sekadar menang 1-0 menentang Crystal Palace.

Pada Gameweek 21, saya telah melakukan dua pertukaran iaitu dengan membawa keluar Alonso dan Snodgrass untuk membawa masuk Pogba setelah beraksi dengan cemerlang pada 2 perlawanan lepas.

Alonso dikeluarkan kerana harganya yang tinggi supaya dapat membawa masuk Pogba. Snodgrass pula dikeluarkan kerana points yang kurang memuaskan untuk past 3 Gameweek.

Saya memilih untuk membawa masuk Tarkowski dari Burnley. Pertama kerana beliau akan bermain 90 mins (berdasakan 5 perlawanan lepas) dan fixtures Burnley yang nampak meyakinkan.


Saya akan memberi armband Captain kepada hazard sekali lagi untuk Gameweek ini, di mana Chelsea akan bertemu Southampton pada Gameweek 21.

 

Pilihan Captain untuk Gameweek 21

 

  • Salah vs Man City (A)

Liverpool yang masih kekal dengan rekod tanpa kalah membuktikan mereka menewaskan sesiapa sahaja pada musim ini. 36 pts dari 3 perlawanan termasuk 12 pts menenatang Arsenal, Salah boleh dijadikan pilihan untuk captain minggu ini.

  • Kane vs Cardiff (A)

4 gol dalam perlawanan 3 perlawanan lepas. Kane juga boleh dijadikan pilihan untuk Captain.

 

  • Hazard vs Southampton (H)

Walaupun hanya menjaringkan 2 gol dalam 3 perlawanan. Hazard juga berpotensi untuk menjadi captain saya untuk Gameweek 21.

 

  • Son vs Cardiff (A)

Pemain yang harganya meningkat sebanyak 0.3 sememangnya menjadi pilihan kebanyakan FPL managers untuk membawa masuk kedalam team masin-masing sebelum beliau berangkat ke Asian Cup untuk mewakili negara beliau. 4 gol dan 3 assists dalam 3 perlawanan.

 

  • Pogba vs Newacastle (A)

Pogba beraksi dengan sungguh cemerlang di bawah pengurus baru, 4 assist dan 4 gol dalam 3 perlawanan. Pogba juga antara pilihan captain saya pada minggu ini.

 

Saya juga inigin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Tahun Baru kepada semua dan jangan lupa dateline untukk Gameweek 21 ialah malam ini pukul 7.30pm!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve + 10 =

Dapatkan artikel terbaru di email anda

Scroll to Top